Végre gazdasági nagyhatalom lettünk!

gazdaság
2014 május 03., 04:32

Az Eurostat szerint vásárlóerő-paritáson számolva a 28 tagú Európai Unió (amiből az egyik mi vagyunk!!!), az Amerikai Egyesült Államok és Kína adja a világ bruttó hazai termékének 50,6 százalékát. Ráadásul, ráadásul! Az Európai Unióé a legnagyobb szelet a tortából, a világ gazdasági teljesítményének 18,6 százaléka. Az Egyesült Államok 17,1 százalékot tesz ki, Kína része pedig 14,9 százalék.

Az Eurostat az egy főre jutó GDP-adatokat is bemutatja. Az Egyesült Államokban az egy főre jutó bruttó hazai termék másfélszer annyi, mint az Európai Unióban, Kínában viszont nagyjából a harmada az uniós átlagnak. Kína egyelőre a világ átlagától is elmarad, ami az uniós adatnak körülbelül a negyven százalékára tehető. Az adatok egyébként 2011-esek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.