Lehet-e kritizálni egy óvoda vezetőjét, mert penészes sonkát hozatnak uzsonnára a gyerekeknek?

Egészen bizarr történet következik Kispestről.

Az önkormányzat milliárdos szerződést kötött a menza üzemeltetésére egy céggel. A kaja pocsék volt, előfordult, hogy penészes sonkát hoztak a gyerekeknek uzsonnára. A szülőknek ez nem tetszett, Facebook-csoportot csináltak, és aláírásgyűjtésbe kezdtek a menzás cég leváltásáért. Mert egyeseknek semmi sem elég jó.

Ebben a csoportban szólt hozzá az egyik szülő, aki kommentben arról írt, hogy az óvoda vezetője összejátszhat a menzás céggel. Mert szerinte nem használt ki minden lehetőséget, hogy javítson az ételek színvonalán, és mert elfogadott egy értékes ajándékcsomagot a szolgáltatótól.

Az óvoda vezetője erre behúzta az egyetlen logikus lépést, és büntetőfeljelentést tett a kritikus szülő ellen, annak facebookos kommentje miatt.

A szülőt a TASZ képviselte. Ők azt szeretnék, hogy

egy közéleti vitában az állami feladatot ellátó személyek ne indíthassanak büntetőeljárást, és ezzel ne félemlíthessék meg a közügyekben aktív állampolgárokat.

Első fokon nekik ítélt a bíróság, ami kimondta, hogy nem valósított meg bűncselekményt a szülő. Az óvoda vezetője természetesen fellebbezett. (TASZ)