Megszavazták Miskolcon a nyomortelepek felszámolását

politika
2014 május 08., 16:58
comments 283

15 igen, négy nem és hét tartózkodás mellett szavazták meg a helyi "gettók és nyomortelepek" felszámolását. Igennel csak a Fidesz-KDNP képviselői szavaztak, nemmel a Demokratikus Koalíció és a Jobbik képviselői, míg az MSZP képviselői tartózkodtak. A közgyűlésen roma aktivisták "Ne szavazd meg a kitelepítést!, Szegények mindig lesznek köztetek!" feliratú táblákkal tiltakoztak a tervezet ellen. A helyi DK szerint a Fidesz nem tekinti Miskolc polgárának a szegényeket, a Jobbik súlyosabban avatkozna be.

rendelet

A rendelet szerint ha valaki csak szimplán kiköltözik egy önkormányzati lakásból, azért semmi nem jár. Viszont ha elköltözik Miskolcról, akkor kaphat 1,5-2 millió forintot, de ehhez tényleges ingatlant kell vásárolnia, arra pedig öt évre elidegenítési és terhelési tilalmat jegyez be az önkormányzat. Az amúgy is szegény családok valószínűleg az utóbbi megoldást választják, engedve Miskolc zsarolásának, és a probléma kerítésen kívülre helyezésének. Hogy ezek a családok sorsa mitől fordulna ettől jobbra, az rejtély. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.