Megszavazták Miskolcon a nyomortelepek felszámolását

2014 május 8., csütörtök 16:58
283

15 igen, négy nem és hét tartózkodás mellett szavazták meg a helyi "gettók és nyomortelepek" felszámolását. Igennel csak a Fidesz-KDNP képviselői szavaztak, nemmel a Demokratikus Koalíció és a Jobbik képviselői, míg az MSZP képviselői tartózkodtak. A közgyűlésen roma aktivisták "Ne szavazd meg a kitelepítést!, Szegények mindig lesznek köztetek!" feliratú táblákkal tiltakoztak a tervezet ellen. A helyi DK szerint a Fidesz nem tekinti Miskolc polgárának a szegényeket, a Jobbik súlyosabban avatkozna be.

rendelet

A rendelet szerint ha valaki csak szimplán kiköltözik egy önkormányzati lakásból, azért semmi nem jár. Viszont ha elköltözik Miskolcról, akkor kaphat 1,5-2 millió forintot, de ehhez tényleges ingatlant kell vásárolnia, arra pedig öt évre elidegenítési és terhelési tilalmat jegyez be az önkormányzat. Az amúgy is szegény családok valószínűleg az utóbbi megoldást választják, engedve Miskolc zsarolásának, és a probléma kerítésen kívülre helyezésének. Hogy ezek a családok sorsa mitől fordulna ettől jobbra, az rejtély. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt