Románia megtagadta, hogy elszálljon felette az orosz miniszterelnök-helyettes

Tbg
külföld
2014 május 10., 11:05
comments 121

"Románia az Egyesült Államok követelésére lezárta repülőgépem előtt légterét. Ukrajna ismételten nem engedélyezte (az átrepülést) - írta twitterén Dmitrij Rogozin

Románia nem engedte be légterébe azt a repülőgépet, amelyen Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes tartott a Dnyeszter menti Köztársaságból Moszkvába.

Az orosz méltósággal nem véletlenül bántak el ilyen rútul a románok: a május 9-ei győzelem napi ünnepségre sietett Dnyeszter menti Köztársaság fővárosába, Tiraszpolba. A furcsa helyzetű, Moldáviából kiszakadt államról itt írtunk részletesen.

Odafele Bulgárián és Románián keresztül vezetett az útja, mivel Ukrajnába nem engedték be. Visszafele a román fél azzal indokolta a légtérzárat, hogy az európai uniós szankciós tiltásnak tesz eleget.

Rogozin azt is kiposztolta, legközelebb TU-160-as típusú hadászati bombázóval utazik.  (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.