A bocskai LMP-s többé nem bocskais LMP-s

POLITIKA
2014 május 12., 08:58
comments 24

Sallai Róbert Benedek, akiről azt írtuk, hogy valószínűleg ő lesz az új parlament egyik legszórakoztatóbb tagja, azzal került be a hírekbe, miután a pártja épphogy bejutott az országgyűlésbe, hogy LMP-s létére (félig ironikusan) bocskaiban jár.

sallai róbert benedek

A politikus, aki képviselői mindennapjairól részletes naplót vezet a Facebookon (erről, illetve hogy ő-e az új Kukorelly Endre, azt írta egy kommentben: „Bandi író, én meg csak Alice csodaországban naplót írok”) ma megírta, hogy Schiffer András pártelnök és a felesége nyomására lecserélte a bocskaiját egy olcsó egyenöltönyre:

„Ja, és az is kiment a fejemből, hogy leírjam: beléptem a parlamenti “Men in black” fiúk csapatába. Szerintem rém unalmas módon, tökre egyforma egyenruhában járnak politikusaink. Itthon Keviben, csak temetésen látni ilyesmit. Hátulról nem lehet eldönteni, hogy melyik az MSZP-s, melyik a Fideszes - tök egyformák. Meg szerettem volna különböztetni magam tőlük, hogy nehogy azt higgyék, hogy hozzájuk hasonló vagyok, de végül legyőztek. András és főként a feleségem nyomásának engedve, végül vettem egy sötét színű öltönyt a West End-ben, tegnap előtt, mert az nem volt messze az irodaháztól. Felpróbáltam vagy hatot, de mind úgy állt, mint tehénen a gatya, így végül megvettem a legolcsóbbat. Nyugtatgatnak, hogy akkor is különbözöm a politikusoktól, ha ugyanolyan öltönyt veszek, de azért nem hiszem, hogy sűrűn fogom használni. Kb. minden miniszterelnök beiktatáson, vagy kb. ehhez hasonló intenzitással. A parlamenti asszisztensem is presszionálni próbál, hogy hordjam az öltönyt, mert hétfőn pl. a bizottságom alelnökeivel találkozok, utána meg bizottság elnöki értekezlet lesz, de már tudom: nem fog meggyőzni. Nem azért, mert nem tök mindegy, hogy mibe vagyok, hanem azért, mert magabiztosabb vagyok, ha nem kell feszengenem egy hülye öltöny miatt.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.