A bocskai LMP-s többé nem bocskais LMP-s

Sallai Róbert Benedek, akiről azt írtuk, hogy valószínűleg ő lesz az új parlament egyik legszórakoztatóbb tagja, azzal került be a hírekbe, miután a pártja épphogy bejutott az országgyűlésbe, hogy LMP-s létére (félig ironikusan) bocskaiban jár.

sallai róbert benedek

A politikus, aki képviselői mindennapjairól részletes naplót vezet a Facebookon (erről, illetve hogy ő-e az új Kukorelly Endre, azt írta egy kommentben: „Bandi író, én meg csak Alice csodaországban naplót írok”) ma megírta, hogy Schiffer András pártelnök és a felesége nyomására lecserélte a bocskaiját egy olcsó egyenöltönyre:

„Ja, és az is kiment a fejemből, hogy leírjam: beléptem a parlamenti “Men in black” fiúk csapatába. Szerintem rém unalmas módon, tökre egyforma egyenruhában járnak politikusaink. Itthon Keviben, csak temetésen látni ilyesmit. Hátulról nem lehet eldönteni, hogy melyik az MSZP-s, melyik a Fideszes - tök egyformák. Meg szerettem volna különböztetni magam tőlük, hogy nehogy azt higgyék, hogy hozzájuk hasonló vagyok, de végül legyőztek. András és főként a feleségem nyomásának engedve, végül vettem egy sötét színű öltönyt a West End-ben, tegnap előtt, mert az nem volt messze az irodaháztól. Felpróbáltam vagy hatot, de mind úgy állt, mint tehénen a gatya, így végül megvettem a legolcsóbbat. Nyugtatgatnak, hogy akkor is különbözöm a politikusoktól, ha ugyanolyan öltönyt veszek, de azért nem hiszem, hogy sűrűn fogom használni. Kb. minden miniszterelnök beiktatáson, vagy kb. ehhez hasonló intenzitással. A parlamenti asszisztensem is presszionálni próbál, hogy hordjam az öltönyt, mert hétfőn pl. a bizottságom alelnökeivel találkozok, utána meg bizottság elnöki értekezlet lesz, de már tudom: nem fog meggyőzni. Nem azért, mert nem tök mindegy, hogy mibe vagyok, hanem azért, mert magabiztosabb vagyok, ha nem kell feszengenem egy hülye öltöny miatt.”

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.