Sneider Tamás levéltári dokumentumokkal bizonyítaná, hogy az, aki volt

2014 május 12., hétfő 12:56
12

Sneider Tamás, az országgyűlés alelnöke és egykori egri skinheadvezér azt írja, hogy ma levélben fordult az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárához, kérve, hogy a rá vonatkozó iratokat küldjék el neki, hogy azokat a nyilvánosság elé tárhassa.

Fotó: Beliczay László / MTI

Mint írja:

„Az úgynevezett rendszerváltást megelőző éveket diákként éltem meg, ettől függetlenül a már meggyengült, de a diktatúra jegyeit még kétségtelenül magán viselő rendszerben határozott meggyőződésem szerint jelentések és hatósági iratok születtek rólam. Középiskolás koromban egy alkalommal politikai tiszt hallgatott ki.”

A rendszerváltáskor egyébként még csak 17 éves jobbikos politikus utal arra, hogy nem szervezték be ügynöknek: „Magam részéről vallom, hogy az állampolgárnak joga van megismerni a választható és választott képviselők múltját, beleértve a párt- és bizottsági tagságot, az úgynevezett 6-os kartont, a munkadossziét, beszervezési nyilatkozatot.”

A nap hirdetése Roy Sneider Tamáson: a kopaszodás megelőzése

Sneider szerint a „közbeszéd és a sajtó a több mint 20 évvel ezelőtti eseményektől hangos”, és „egyesek kötelességüknek érzik, hogy a múltamról a tények figyelmen kívül hagyásával beszéljenek”. Mint írta:

„A múltamban nincs semmiféle titkolnivalóm. Vagyok, aki voltam, s leszek, aki vagyok. Istenhívő, magyar, három gyermek édesapja, nemzeti radikális politikus.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt