Sneider Tamás levéltári dokumentumokkal bizonyítaná, hogy az, aki volt

Sneider Tamás, az országgyűlés alelnöke és egykori egri skinheadvezér azt írja, hogy ma levélben fordult az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárához, kérve, hogy a rá vonatkozó iratokat küldjék el neki, hogy azokat a nyilvánosság elé tárhassa.

Fotó: Beliczay László / MTI

Mint írja:

„Az úgynevezett rendszerváltást megelőző éveket diákként éltem meg, ettől függetlenül a már meggyengült, de a diktatúra jegyeit még kétségtelenül magán viselő rendszerben határozott meggyőződésem szerint jelentések és hatósági iratok születtek rólam. Középiskolás koromban egy alkalommal politikai tiszt hallgatott ki.”

A rendszerváltáskor egyébként még csak 17 éves jobbikos politikus utal arra, hogy nem szervezték be ügynöknek: „Magam részéről vallom, hogy az állampolgárnak joga van megismerni a választható és választott képviselők múltját, beleértve a párt- és bizottsági tagságot, az úgynevezett 6-os kartont, a munkadossziét, beszervezési nyilatkozatot.”

A nap hirdetése Roy Sneider Tamáson: a kopaszodás megelőzése

Sneider szerint a „közbeszéd és a sajtó a több mint 20 évvel ezelőtti eseményektől hangos”, és „egyesek kötelességüknek érzik, hogy a múltamról a tények figyelmen kívül hagyásával beszéljenek”. Mint írta:

„A múltamban nincs semmiféle titkolnivalóm. Vagyok, aki voltam, s leszek, aki vagyok. Istenhívő, magyar, három gyermek édesapja, nemzeti radikális politikus.”

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.