Sneider Tamás levéltári dokumentumokkal bizonyítaná, hogy az, aki volt

POLITIKA
2014 május 12., 12:56

Sneider Tamás, az országgyűlés alelnöke és egykori egri skinheadvezér azt írja, hogy ma levélben fordult az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárához, kérve, hogy a rá vonatkozó iratokat küldjék el neki, hogy azokat a nyilvánosság elé tárhassa.

photo_camera Fotó: Beliczay László / MTI

Mint írja:

„Az úgynevezett rendszerváltást megelőző éveket diákként éltem meg, ettől függetlenül a már meggyengült, de a diktatúra jegyeit még kétségtelenül magán viselő rendszerben határozott meggyőződésem szerint jelentések és hatósági iratok születtek rólam. Középiskolás koromban egy alkalommal politikai tiszt hallgatott ki.”

A rendszerváltáskor egyébként még csak 17 éves jobbikos politikus utal arra, hogy nem szervezték be ügynöknek: „Magam részéről vallom, hogy az állampolgárnak joga van megismerni a választható és választott képviselők múltját, beleértve a párt- és bizottsági tagságot, az úgynevezett 6-os kartont, a munkadossziét, beszervezési nyilatkozatot.”

A nap hirdetése Roy Sneider Tamáson: a kopaszodás megelőzése

Sneider szerint a „közbeszéd és a sajtó a több mint 20 évvel ezelőtti eseményektől hangos”, és „egyesek kötelességüknek érzik, hogy a múltamról a tények figyelmen kívül hagyásával beszéljenek”. Mint írta:

„A múltamban nincs semmiféle titkolnivalóm. Vagyok, aki voltam, s leszek, aki vagyok. Istenhívő, magyar, három gyermek édesapja, nemzeti radikális politikus.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.