Egy hongkongi vállalat egy algoritmust nevezett az igazgatótanácsába

tech
2014 május 15., 04:36
comments 35

A kockázatelemző alap főleg életkori változásokkal összefüggő gyógyszerészeti kutatásokba fektet. Mostantól pedig az igazgatótanácsuk egy újabb taggal bővült, a VITAL névre keresztelt algoritmussal.

A VITAL-ba rengeteg információt tápláltak be, és ezentúl ahogy a tanács többi tagja, az algoritmus is szavazati joggal rendelkezik majd az igazgatótanács ülésein. Ő lett a hatodik tag, és feladata a többiekhez hasonlóan az lesz, hogy döntsön arról, egy befektetés megéri-e a cégnek, vagy sem.

A szoftvert egy brit cég, az Ageing Analytics fejlesztette ki, és már két döntést segített megalapozni, igaz eddig szavazati jog nélkül.

A Deep Knowledge kockázatelemző emberi munkatársa, Charles Groome pedig arról beszélt, hogy ugyan a VITAL még nem testesíti meg azt, amit mesterséges intelligenciaként szokás ismerni, de a cél mindenképp az, hogy azzá váljon. (via Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.