Szerbia soha nem látott még ennyi esőt

katasztrófa
2014 május 16., 07:57
comments 4

A szerb kormány rendkívüli helyzetet hirdetett az egész országban, a hatalmas eső okozta áradások és a viharkárok miatt. A Vajdaságban nincs közvetlen veszély, de az ország délebbi részein nagyon súlyos a helyzet. Már öt ember vesztette életét.

photo_camera Fotó: AFP/Andrej Isakovic

Akkora a baj, hogy a kormány segítségért fordult egyszerre az Európai Bizottsághoz, Oroszországhoz és Szlovéniához is.

Sok településen nincs elég élelmiszer és ivóvíz. A kutak használhatatlanok lettek, és sok út annyira megrongálódott, hogy nem lehet számos települést megközelíteni. Aleksandar Vucic miniszterelnök azt mondta, hogy ekkora természeti katasztrófa még sohasem érte Szerbiát. (B92, Magyar Szó)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.