Több tucat embert késelt meg egy részeg ámokfutó a tajpeji metrón

2014 május 21., szerda 14:57
28

Egy ittas egyetemi hallgató késsel támadta meg az utastársait a tajpeji metróban. Legalább négy embert megölt, és huszonötöt megsebesített. A késelést csúcsforgalomban egy zsúfolt szerelvényen követte el a 21 éves férfi, aki Tajcsung város másodéves egyetemi hallgatója. Az áldozatok 20-as, 30-as és 40-es éveikben járó utasok voltak.

Fotók: AFP / Mandy Cheng

Az interneten megjelent fotók és a helyszíni beszámolók szerint vér borította el a metrókocsi alját, az utasok kiáltozva, hátizsákot, ernyőt hátrahagyva menekültek a szerelvényből az egyik megállónál. A rövid sportnadrágot viselő támadót a helyszínen elfogták, és őrizetbe vették.

TAIWAN-SUBWAY-CRIME

Az elkövető egy 10 centis késsel gyilkolt, de volt nála még egy, ennél háromszor hosszabb pengéjű is. Azt mondta, hogy egy „sokkoló, nagy tettet” akart elkövetni, és már gyerekkora óta készült erre. Más konkrét indítékra még nem derült fény.

TAIWAN-SUBWAY-CRIME

Sajtóbeszámolók szerint a nyilvános, utcai bűncselekmények rendkívül ritkák Tajvan fővárosában, metróján pedig eddig nem történt súlyos bűncselekmény. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt