Ez a 3 ábra tökéletesen megmutatja, hogy maximum 2 hétig érdekel bennünket, ha valami szörnyűség történik a világban

TUDOMÁNY
2014 május 24., 08:32
comments 61

Április 14-én 300 iskolás lányt rabolt el a Boko Haram nevű iszlám terrorszervezet Nigériában. Hogy miért ők a világ egyik legaljasabb bandája, arról Horváth Bence írt itt hosszabban errefelé.

A lányrablás híre csak május elején jutott el a világsajtóba. Minden jelentős újság foglalkozott az üggyel. A Twitteren elindult a #BringOutGirlsBack (#HozzátokVisszaALányainkat) kampány, és ami ennél talán egy árnyalattal nagyobb segítség: Amerika katonákat küldött segíteni Nigériába.

Mi április 21. óta 14 cikket írtunk rólak, az utolsót tegnap este.

Ehhez képest úgy néz ki, hogy az embereket épp két hétig érdekelték az elrabolt lányok és a Boko Haram. Ezt nem mi a cikkeink olvasottságából lehet tudni, hanem a Google Trends szolgáltatásából, ami mutatja, hogy mire keresnek rá náluk a felhasználók.

A lányrablással kapcsolatos hírek görbéje így néz ki:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.