A szakadárok elfoglalták a donyecki nemzetközi repteret

külföld
2014 május 26., 13:42
comments 54

Oroszpárti szakadárok rohanták le hétfőn Donyeck nemzetközi repterét. A repteret védő ukrán katonák a környező erdőbe vonultak vissza.

A szakadárok a reptér tetején foglaltak el állásokat, mesterlövészeket és automata aknavetőket telepítettek. Az ukrán hadsereg ultimátumot adott nekik fegyvereik letételére, majd ennek lejárta után légitámadást indított:

  • előbb két Szu-25-ös adott le figyelmeztető lövéseket;
  • majd amikor a lázadók viszonozták a tüzet, két MiG-29-es mért rájuk csapást;
  • Végül egy Mi24-es deszantosokat szállított a reptérre.

Komoly harc bontakozott ki, amiben egyes hírek szerint legalább két ukrán katona életét vesztette, és állítólag egy helikopterüket is lelőtték. Ezt azonban a támadó alakulatok nem erősítették meg. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.