Putyin ugyan liberális meg minden, de azért Conchita Wurst agresszivitása mégiscsak sok

külföld
2014 május 26., 08:53

Vlagyimir Putyin is csatlakozott azon politikusok sorába, akinek muszáj volt véleményt nyilvánítania az Eurovíziós Dalfesztivál idei győzteséről, Conchita Wurstról.

Az orosz elnök egy szentpétervári vacsorán hozta szóba a kérdést, ahol a klasszikus "otthonanégyfal-között" érvet előszedve elmondta azt is, hogy ő maga személy szerint nagyon liberális, már ami a személyes erkölcs szintjét illeti, és úgy gondolja, hogy az embereknek megvan az a joga, hogy úgy éljék az életüket, ahogy akarják, de ezt nem kéne hogy agresszívan, vagy egy showba benyomva tegyék.

Kitért arra is, hogy a Biblia azért mégiscsak két nemről beszél, férfiról és nőről, és egyesülésük fő célja az, hogy gyermeket nemzzenek

Számunkra fontos, hogy újra megerősítsük a tradicionális értékeket.

- mondta még el az államfő, aki 2013-ban simán írt alá egy törvényt, ami lehetővé tette az országban élő homoszexuálisok elleni hatósági fellépést.

Oroszországban amúgy komoly visszhangja lett annak, hogy a dalversenyt az osztrák transzvesztita előadó nyerte meg. Voltak képviselők, akik azt szorgalmazták, hogy Oroszország indítson saját dalversenyt, és az orosz ortodox egyház színes ruhás, szakállas férfiai sem nyelték le könnyen a színes ruhás, szakállas férfi győzelmét. (via Telegraph, címlapkép: LIONEL BONAVENTURE / AFP))

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.