Lelőttek három ukrán helikoptert a szakadár fegyveresek

külföld
2014 május 29., 11:16
comments 93

Orosz gyártmányú önjáró tüzérségi fegyverrel lőttek ki három ukrán helikoptert Szlovjanszk mellett. Turcsinov ideiglenes államfő a parlamentben egy gép tragédiáját erősítette meg, a tizennégy áldozat közt egy tábornok is van. A Nemzeti Gárda szerint 12 katona halt meg és egy súlyos sérültet ápolnak kórházban. Szemtanúk beszámolója szerint a Mi-8-as helikopter élelmiszert, vizet és golyóállómellényt szállított a szlovjanszki tévéközponthoz, és katonákat vitt el onnan, de néhány perccel a felszállás után találat érte és felrobbant. A parlamentben egyperces néma felállással emlékeztek meg az áldozatokra. Mihajlo Koval ukrán ügyvivő védelmi miniszter kijelentette, hogy a helikopterek addig maradnak a kelet-ukrajnai térségben, míg sikerrel be nem fejeződik a - szakadárok ellen indított, Kijev által terrorellenesnek nevezett - művelet.

Crisis Continues In Eastern Ukraine

Orosz források még két helikopter kilövéséről is beszámoltak, de ezekről még nem érkezett hivatalos megerősítés. Az ukrán védelmi minisztérium szerint az önjáró tüzérségi fegyverek használata bizonyíték arra, hogy nem szimpla tüntetők harcolnak a terület függetlenedéséért. (MTI/Interpreter)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.