Putyin #barátjának lenni elég ***maga$ él€t***

külföld
2014 május 30., 15:44
comments 55

RUSSIA-FRANCE-PUTIN-DEPARDIEU

Tudják, mennyi adót fizet Gérard Depardieu francia filmsztár, aki 2013 demonstratíve orosz állampolgárságot kért egyenesen Vlagyimir Putyintól a franciaországi vagyonadó elleni tiltakozásul?

6 százalékot.

Erről írt most az Izvesztyija orosz napilap, miután Depardieu sikeresen leadta az adóbevallását az orosz hatóságoknak. Depardieu magánvállalkozó, így 60 millió rubel (1,3 millió euró) éves bevétel alatt hat százalék adót fizetnek Oroszországban, ahol a legtöbb adózó egykulcsos, 13 százalékos adót fizet.

A színész a mordvinföldi főváros, Szaranszk lakója lett, ahol azt tervezi, hogy éttermet és művészeti központot nyit. Igaz, ebből még semmi sem valósult meg, sőt, május óta nem is járt a városban.

Közben átszik egy orosz tévécsatorna vígjátéksorozatában, és szerepel a szocsi téli olimpiáról szóló filmben is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.