Az Origo kirúgott főszerkesztője sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudja, hogy a Lázár Jánosról szóló cikkek miatt rúgták ki

Média
2014 június 03., 17:37
comments 97

Az újonnan elindult valasz.hu-nak adott interjút Sáling Gergő, az Origo tegnap váratlanul kirúgott főszerkesztője. Ebben elmondta, hogy nem vett részt a kirúgása ellen szervezett szimpátiatüntetésen, és nem tudja még, hol fogja folytatni a munkát.

Sáling azt mondta, közös megegyezéssel, de nem saját elhatározásából távozott. „A szerkesztőség semmilyen szakmai hibát nem vétett” – mondta, nem kommentálva a távozásáról szóló elméleteket. Azt, hogy a lap Lázár Jánosról írt legutóbbi cikkei miatt kellett-e távoznia, úgy kommentálta:

„Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom.”

Hogy miért, arra azt válaszolta, hogy nem szeretné, de az origós szerződése nem is engedi.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.