Lázár János azt kéri az Origo kirúgott főszerkesztőjétől, hogy a nyilvánosság előtt mondja el, Lázár kire és hogyan gyakorolt nyomást

politika
2014 június 03., 18:58
comments 404

Lázár János arra kéri az Origo távozó főszerkesztőjét, hogy a nyilvánosság előtt mondja el, vagy cáfolja határozottan a leváltása körüli híreszteléseket.

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár az MTI-nek azt mondta:

„Azt kérem az Origo távozó főszerkesztőjétől – akivel emlékezetem szerint sohasem beszéltem, sohasem találkoztam – hogy mondja el a nyilvánosság előtt, mikor, kire és hogyan gyakoroltam nyomást annak érdekében, hogy őt leváltsa. Ha viszont nem tud ilyet mondani, bizonyítani és tisztességes, becsületes ember, akkor határozottan cáfolja meg ezeket a híreszteléseket.”

Lázár János azt mondta: a hírportál tulajdonosa is határozottan cáfolta, hogy politikai okai lennének a főszerkesztő leváltásának. Sáling viszont nem cáfolt, de nem is erősített meg semmit.

Sáling Gergőt hétfőn rúgták ki, azonnali hatállyal. Az elmúlt hetekben a lap több cikket is írt Lázár János utazásairól,  és bár ezt hivatalosan cáfolták, a cikkek körüli feszültség is nagy eséllyel közrejátszott Sáling menesztésében. A távozó főszerkesztő mellett szimpátiatüntetést tartottak, ahol a szervezők a 444 szerkesztőségi állásfoglalását is felolvasták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.