A Bors főszerkesztője a magyar sajtót temeti

Média
2014 június 08., 08:28
comments 153

Kemény szavakkal ostorozza a magyar sajtót Pallagi Ferenc, a Bors főszerkesztője. Vasárnap megjelent írásában Sáling Gergő, az Origo főszerkesztőjének kirúgása miatt ír, de a cikke a magyar sajtó általános válságáról szól.

A magyar sajtót nem Lázár és a Matáv tette tönkre. Ők már csak élvezik, hogy ilyen, ha pedig nem olyan, szívfájdalom nélkül levágnak belőle egy élő darabot.

Így kezdi, és azzal folytatja, hogy a szétesés fő felelősei az újságírók, szerkesztők és laptulajdonosok, akik a rendszerváltáskor a politikai dörgölőzést választották a valódi munka helyett.

A bértollnokok, a saját oldalt soha nem kritizáló szerkesztők, a mutyizó laptulajdonosok a felelősök szerinte. Úgy látja, hogy dörgölőző és segget nyaló szakma lett az újságíróké. A politikusok és a pártok is ugyanígy felelősek szerinte, politikai oldaltól függetlenül. A bal- és a jobboldal a rendszerváltás óta megvesztegeti a sajtót, és a sajátjaiktól teljes lojalitást vár.

És már késő, már nincs szakmai munka, ami megvédhetne bennünket, nincs hitelünk, ami miatt mások a védelmünkre kelnének. Már csak Lázárok és Matávok vannak. Meg néhány tehetséges fiatal, akikért kár, de reménykedünk bennük!

Erre a végkövetkeztetésre jut.

Pallagi Ferenc írását itt olvashatja végig.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.