Létezhetnek-e ennyire ostoba és kártékony marketingesek?

Média
2014 június 08., 10:31

Tele az internet egy fényképpel, amin egy erdős területet látni, amibe valakik farítkitással beleírták, hogy Hajrá Anglia, PP.

A kép állítólag a brazil esőerdőkben készült, és amolyan világbajnoki reklámkampányként az ír fogadóiroda, a Paddy Power készítette el. Ami biztos, hogy a cég Twitterén bukkant fel először a kép.

anglia_erdo

Az interneten természetesen (joggal) rengetegen kiakadtak a képen, igazi gyűlöletőzön ömlik a cég közösségi felületeire.

Közben az egyelőre egyáltalán nem világos még, hogy a kép valódi-e, a cég nem adott ki közleményt, hogy reagáljon a vádakra.

Most mindenki őket próbálja meg elérni, egyelőre a Gizmodo szúrt csak ki egy később letörölt Twitter-bejegyzést, amibe annyit írtak vissza egy kritizáló posztra, hogy

Nem vágtunk ki annyira sokat.

Reklámnak persze ez most jó, mert azt elérték, hogy ma rengetegen beszéljenek róluk világszerte. De akár valódi a kép, akár nem, a kampány hosszútávú pozitív kimeneteléről nem vagyunk meggyőződve. (via BuzzFeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.