Megúszta a biciklis, aki nem hagyta, hogy összeverjék az utcán

közlekedés
2014 június 12., 10:59
comments 31

Áron és Dalma történetéről április végén írtunk. A fiú és barátnője munkába igyekeztek biciklivel, amikor egy agresszív autós leszorította őket, és rájuk támadt. Akadályozták a haladásban. Áron nem hagyta, hogy összeverjék, és biciklijének lakatjával védekezett.

Áron ellen vádat emelt az ügyészség könnyű testi sértés miatt. Mert védekezett. Támadójáról kiderült, hogy többszörösen büntetett előéletű. Valamennyi szemtanú azt állította, hogy az autós kereste a konfliktust, ő volt agresszív.

A bíróság első fokon felmentette Áront, az autóst ítélték el. De az ügyészség érthetetlen módon fellebbezett az ítélet ellen, szerintük a védekező biciklis is bűnt követett el. Ezután írtunk a történetről.

A poszt megjelenése után úgy tűnik az ügyészség meggondolta magát. Áron felmentése május közepén jogerős lett, nemrég értesítette erről a bíróság.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.