Az utazási irodák azért lobbiznak, hogy ne emeljék meg a parlamenti belépők árát

Azt kérték az Országgyűlés hivatalától, hogy legalább félévvel halasszák el a csoportos parlamenti belépők árának 20 százalékos emelését, mert nem tudnák a többletköltséget kigazdálkodni.

A turizmus.com számolt be arról, hogy a csoportok számára a parlamenti belépők árát július 1-jétől 1700-ról 2000 forintra emelik.

Molnár Gabriella, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) elnöke szerint nem az emelést, hanem annak prompt jellegét kifogásolják.

Az utazási irodák szerződéseiket hosszú időre előre kötik, a nyári forgalmat már tavasszal, illetve tavaly ősszel visszaigazolták a külföldi partnerek. Az árakon ilyenkor már nem lehet módosítani, a közel 20 százalékos emelést így a magyar irodáknak kellene lenyelniük.

Levelükre még nem kaptak választ.

Egy utazási iroda havonta átlagosan 50-60, 30-40 személyes csoportot visz az Országházba. Az áremelés fejenként 300 forintos bevételkiesést okozna, amit az árrésük nem bírna el. A jövő szezonra vonatkozó áremelést már tovább tudnák hárítani a partnereikre.(MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.