Orbán Portugáliában hangolhat a foci-vb-re

Portugáliába utazik Orbán, hogy hétfőn részt vegyen az Európai Néppárt (EPP) parlamenti csoportjának tanácskozásán – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a sajtófőnök.

A dél-portugáliai Albufeirában zajló esemény fő témája a néppárt politikai stratégiájának megvitatása lesz a 2014-2019 közötti időszak európai parlamenti törvényhozására.

A tanácskozáson Orbán Viktor mellett beszédet mond majd Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke, Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke (aki szerint a határtalan pornó miatt jó az EU), és Jean-Claude Juncker volt luxemburgi miniszterelnök, akit az EPP korábban az Európai Bizottság elnökének jelölt.

Orbán Viktor Havasi szerint külön is megbeszélést folytat majd Herman Van Rompuyjel és Manfred Weberrel is, aki a május 22-25-i EP-választáson a legtöbb képviselői helyet megszerző Európai Néppárt frakcióját vezeti.

Portugália ideális hely a gyakorlásra: Orbán júliusban ott lesz a foci-vb döntőjén, de talán még az elődöntőn is, és Brazíliában jól fog jönni a portugál nyelv ismerete.