Új rém fenyeget Európában: Nagy-Britanniában már defláció van

külföld
2014 június 17., 09:17
comments 17

0,1 százalékkal _csökkentek_ májusban a fogyasztói árak Nagy-Britanniában. Mivel Európában a rosszalkodó kisgyerekeket a rézfaszú bagoly helyett pár évtizede már az inflációval rémisztgetik, azt is gondolhatnánk, hogy ez jó hír. De hogy mennyire nem az, arról kérdezzék meg Japánt, ahol húsz évig stagnált a gazdaság a folyamatos árcsökkenés miatt.

A defláció ugyanis a beszerzések elhalasztására ösztönzi a vásárlókat. Ami logikus, miért vennének meg valamit most, ha az a következő hónapban már olcsóbb lesz. Ha pedig nincs fogyasztás, az idővel a termelést, összességében pedig a GDP-t is visszaveti. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.