Így reagáltak az állatok, amikor felolvastuk nekik a Lázár-interjú legerősebb mondatait

Erős interjút adott a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány egyik házi lapjának, a Napi Gazdaságnak. A legsúlyosabb mondatokat felolvastuk erre járó állatoknak. Ami azután történt, azt soha nem gondoltad volna!

  • Kezdtük azzal, amikor Lázár arról beszél, hogy mi elképzelhetetlen egy európai uniós országban:

"Ha nem kell adózni, akkor nincs lejárató műsor, ha kell, akkor pedig Orbán Viktor édesapjával, lányával vagy barátjával, Mészáros Lőrinccel foglalkoznak. Egy európai uniós országban ez elképzelhetetlen."

lazall01

  • Arról, hogy mit kellett volna tennie az RTL-nek:

"Mi lett volna az európai módszer?"

"Megkeresik saját kormányukat, amely felveszi a kapcsolatot a magyar kormánnyal. De hangsúlyozom, a közteherviselésből mindenkinek ki kell vennie a részét."

lazall02

  • Arról, hogy szabad-e hátrálni:

"A személyes megtámadtatásban a megtámadottak között szakértőnek számítok. Figyelje meg, amint ez a beszélgetés megjelenik, egy-két napon belül biztosan lesznek rólam vagy a családomról is hírek az RTL-en. Ennek ellenére azt mondom, nem szabad megfutamodni, egy centit sem szabad hátrálni. Hiszek abban, hogy az anyacégben lesz valaki, aki megálljt parancsol, hiszen ez már árt nekik."

lazall03

  • Arról, hogy vannak jobboldali lapok és kiadók (főleg Simicska Lajos kezében), ahol szintén nem örültek a reklámadónak:

"Valóban, ők sem tapsoltak, csak az a különbség, hogy befizetik és nem "revolverezik" a kormányt. Itt látszik meg a tulajdonosi struktúra és felfogás eltérő volta."

lazall04

  • Arról, hogy annyira nem sokat hozna a költségvetésnek a reklámadó bevétele:

"Ha a parlament ezt megszavazza, ezt a bevételt az oktatásban költjük el, iskola-felújításokra fordítjuk, ami jelentős tétel. Egy felmérés szerint az emberek támogatják a reklámadó bevezetését."

lazall06

  • És végül, kérdéssel együtt:

- "A Századvég Gazdaságkutató - a Napi Gazdaság tulajdonosa - felmérése szerint a megkérdezettek közül tíz emberből hat a reklámadó bevezetése mellett van."

- "Igen, mert az emberek tudják, adót fizetni kell, főleg olyan területen, ahol extra profit képződik."

lazall08