https://444.hu/assets/kinalat.png

Mit csinál a hülyegyerek az Ázsia Centerben?

üzlet
2014 június 24., 23:13
comments 28

Ezen útmutató teljes és alapos megértéséhez mindenképpen érdemes néhány tényt, alapfogalmat és információt tisztázni.

Immár harmadik alkalommal rendezték meg az újpalotai sivatagra épült monolit vasbeton-kolosszus – közismertebb nevén AsiaCenter, még közismertebb nevén Ázsia Center - nyugati szárnyában a China Expo Hungary elnevezésű rendezvényt. Az esemény három napig tart, és alapvetően majdnem 200 kínai exportcégnek ad lehetőséget a bemutatkozásra; hosszabb távú, tekintélyes volumenű megrendelések foganhatnak, hazai és külföldi cégeket képviselő üzletemberek nézhetnek körbe, mit kínál Fuijan, Zhejiang vagy éppen Shanghai tartomány népe. Kínálnak is rendre mindent, ami szem-szájnak ingere, a kanalas markolók és buldózerek alvázaitól kezdve, a műanyag cement cipőtalpon át a tengeri récetojásig bezárólag. Mindent.

kína_20

A kérdés már csak az, hogy mit keres egy ilyen helyen - mit tesz egy ilyen rendezvényen egy hülyegyerek? Hát először is az első hiba, amit egy hülyegyerek elkövet, az az, hogy...

5. Elmegy

Létezik a riportra potenciálisan alkalmas rendezvényeknek egy külön alfaja, amit én előszeretettel úgy hívok:

Kaktuszkiállítás.

Egy kasztba tartozik a különleges tortabemutatóval, vagy például a sajtónyilvános terápiás kutyaúsztatással. A hülyegyerek ösztönösen hajlamos ezekre az eseményekre úgy tekinteni, mint mókás, szórakoztató riportírásra tökéletesen alkalmas rendezvényekre - ahol biztosan történik majd valami, amiről színesen-érdekesen-okosan-viccesen be lehet majd számolni. Az esetek 100%-ban azonban az a helyzet, hogy a hülyegyereknek egyszerűen vagy semmi keresnivalója az adott eseményen, vagy ha van is, vért izzadva sem képes a korábban felállított elvárásoknak megfelelően tudósítani.

De ha egyszer már ott van, akkor biztosan...

4. Idétlenkedik

Például megesküszik rá, hogy a hivatalos megnyitón, amin rangos ázsiai üzletemberek és környező országok, illetve hazai cégek képviselői komoly memorandumokat írtak alá, majd az egészet azzal koronázták meg, hogy egyenként átvágtak egy bíborszalagot; szóval a hülyegyerek megesküszik rá, hogy az egyik résztvevőnek konkrétan az volt a neve (legalábbis a mikrofonba biztosan azt mondták), hogy Mr. Extraszűz.

kína_23

Idétlenkedésével fotós kollégáját is terheli, akinek hosszasan értekezik arról, hogy az Ázsia Center egy komoly labirintus, amiből egészen nehéz kijutni, amit mi sem magyaráz jobban, hogy teli van mozgólépcsőkkel, amik egyszerűen csak fölfele járnak, és ahogy az ember egyre feljebb jut, annál nehezebb lejönni.

photo_camera A kép csupán illusztráció.

Sokat emlegetett főszereplőnk ezután kényszeresen...

3. Jópofáskodik

Hiszen nincs is viccesebb egy jól berendezett kiállítóteremnél.

kína_14

Hát nem?

kína_4

Hát de!

kína_17

A jópofáskodást már alig lehet tetőzni, úgyhogy...

2. Felügyelet nélkül hagyott termékeket vesz igénybe

Mondjuk egy divatos táskát lepkékkel.

kína_5

Vagy egy szuperfotelt.

kína_8

Vagy csak úgy bemászik egy sátorba. Őrült móka.

kína_12

Ezen a ponton azonban fordul a kocka, és a hülyegyerek egyszer csak...

1. Hülyegyereknek érzi magát

A leírtakból is látszik, hogy teljesen jogosan.

Ezzel röviden össze is foglaltam, hogy mit csinál egy hülyegyerek az Ázsia Centerben. Szerencsére a hülyegyerek túl hülye ahhoz, hogy egyes szám harmadik személyben írjon magáról. Remélem soha nem találkozom ilyen hülyegyerekkel. Különösen nem az Ázsia Centerben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.