A magyarok többsége sem melegekkel, sem romákkal nem akar együtt dolgozni

Egyéb
2014 július 04., 12:07

A diákok 83%-a olyan helyen szeretne dolgozni, ahol nincs hátrányos megkülönböztetés, ezzel szemben a magyarországi munkavállalók több mint fele észlelt már ilyesmit - derült ki a Gemius kutatásából.

Magyarországon az LMBTQ embereknél (<-- hülyén hangzik, de így kell mondani)< />m> kevésbé csak a romákat fogadják el. A munkavállalók több mint kétharmada nem fogadna el LMBTQ embert felettesnek (69%). Roma főnököt még ennél is kevesebben fogadnának el, mindössze a munkavállalók negyede (24%). A munkavállalók több mint fele még a főnöke sem lenne LMBTQ (56%) vagy roma munkavállalónak (54%).

A kutatásból az is kiderült, hogy a cégeknek megéri nyitottnak lenniük, mert boldogabbak és elkötelezettebbek, akik olyan cégnél dolgoznak, ahol mindenkit csak tetteik és teljesítményük alapján ítélnek meg.

(Innen van ez az egész.)

Gemius Hungary kutatás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.