Széles Gábor repteret venne

gazdaság
2014 július 04., 05:00
comments 33

Széles Gábor a Napi.hu-nak erősítette meg, hogy szívesen megvásárolná és fejlesztené az évek óta gondokkal küzdő sármelléki regionális repteret. Széles mellett azonban egy brit cég is tett árajánlatot a felszámolás alatt álló repülőtér üzemeltetésére. A Napi.hu szerint a brit cég mögött orosz tőke áll. Egy orosz vállalkozásnak valószínűleg azért állna érdekében a sármelléki reptér megszerzése, mert a közelben lévő Hévízen az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt az orosz turistaforgalom.

A sármelléki reptéren két cég működött, a a 2009-ben felszámolás alá került Cape Clear Aviation Kft. és a 2011-ben felszámolás alá került FB Airport Kft. Aki most megszerzi a repülőteret, mindkét cég eszközeit is megkapja.

A felszámoló 1,2 milliárd forintért hirdette meg az ingatlant, ami azt jelenti, hogy a legkisebb, még elfogadható ár 600 millió forint lehet. A Napi.hu úgy tudja, hogy mindkét pályázó többet kínált ennél. Eredményhirdetés a jövőhéten várható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.