Az RTL Klub híradója alapján a káosz szélére sodródott az ország

Média
2014 július 08., 16:55
comments 121

Folytatódik az RTL Klub kormányellenes híradós ciklusa.

Ha több hónap után most érkeztem volna meg ebbe az országba, azt hinném, kitört egy gazdasági világválság után kirobbant háború, amitől járvány van, a kormány pedig eltűnt, merthogy nem nyilatkozik. Legalábbis a tévétársaság mai híradójában leálló okmányirodákról, szerződést nem köthető állami cégekről, a működésképtelenség határán egyensúlyozó metróról, lépfenéről és titkolózó Lázár Jánosról volt szó.

A lépfene egye meg

Az RTL Klub is tovább ütötte a lépfenés hírt, már a belpolitikai blokk előtt. Elmondták, hogy a cég tavaly 250 hektárnyi földet nyert az államtól, és hogy Fazekas Sándor a vállalkozó barátja, de a miniszter nem akart nyilatkozni.

Káosz 1

szello 1 Országszerte órákra leálltak az okmányirodák, „leállt a rendszer, semmi sem működött”: se személyi, se útlevél, se jogosítvány. Igaz, Szegeden és Győrben lassabban, de működött a rendszer. Az RTL Klub nem forgathatott az irodákban. Nem derült ki, mi történt. A KEKKH nem adott interjút, és nem nyilatkozott a kormány sem, pedig az okmányirodák nemrég átkerültek Lázár János felügyele alá. Harangozó Tamás szocialist képviselő sem tudott ma útlevelet csináltatni. A múlt héten már volt ilyen leállás, az anyakönyvvezetés nem működött az új rendszer miatt.

Káosz 2

szello 2 Nem köthetnek új szerződéseket az állami cégek – mondta be Szellő István a Cink.hu cikkére hivatkozva. Erről itt írtunk, az RTL Klub riportjában pedig az Együtt-PM-es Szigetvári Viktor beszélt róla. A csatornának a kormány nem nyilatkozott.

Lázár tovább titkolózik

lazar rtl Még mindig titkolják az utazása költségeit. A riportban új információ nem volt, de Lázár János államtitkára, Sonkodi Miklós eredményeiről azért újra beszámoltak.

Káosz 3

szello 3 Tarlós István belátható időn belül leállítaná a 3-as metrót, mert nem bírná a lelkiismerete, ha akár 1 ember is meghalna. Szakértők (Metróért Egyesület) szerint a működésképtelenség határán van a kék metró.

Valamint

Minden, ami szép volt

Az RTL Klub legutóbbi riportjai itt láthatók.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.