Feladta a Kékszalagot a címvédő Litkey Farkas

sport
2014 július 10., 08:56
comments 4

A címvédő és 11-szeres győztes Litkey Farkas irányította Evopro Katamadár kiállt a versenyből a 46. Kékszalag Audi Nagydíj Balaton-kerülő vitorlásversenyen - írja az MTI. Litkey hajója megsérült, ezért adta fel a versenyt.

A versenyben nagy fölénnyel vezet a 2012 óta 10:34 órás idővel abszolút rekorder, Józsa Márton kormányozta Fifty-Fifty nevű kétárbocos katamarán, amely már elérte a kenesei bóját.

A jó szélben 522 hajó vágott neki 9 órakor a Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Keszthely-Balatonfüred 155 kilométeres távnak, köztük 12 többtestű vitorlás, ezek számítanak esélyesnek. Kedvező időjárás esetén befutó és csúcsdöntés már délután várható. Itt követhető a verseny streamen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.