Amikor a brit fiatal rádöbbent, hogy háborúban nincs hajápolószer

Tbg
háború
2014 július 18., 14:10
comments 48

Arról már írtunk, hogy nemcsak trendi lett, de könnyű is egy unatkozó nyugat-európai fiatalnak megtérnie a muszlim hitre, majd elmenni Szíriába harcolni a szélsőséges ISIS szervezet oldalán.

Több tinédzsert azóta le is lőttek harcokban, sőt egyikük Brüsszelben követett el merényletet egy zsinagógánál, miután visszatért.

A Daily Mail most a jelenségnek egy sokkal szórakoztatóbb oldalát mutatta meg: mit kezd az elkényelmesedett, az európai higiéniai normákhoz szokott fiatal, ha nőni kezd a szakálla a háborús zóna kellős közepén.

Az iszlám mindennapi életre szóló tanítása, a Sunnah ugyanis előírja, hogy a férfinak szakállt kell viselnie.

A növekedő szakállal azonban problémák is adódhatnak, feltéve, ha az ember közben jól is akar kinézni:

article-2697126-1FC12F1F00000578-726_634x218

A Nagy-Britanniából a szent háborúba szegődött Abu Fula al-Muhajir a következőt twittelte ki:

A szakállam vége töredezett. Mit kell tennem?

A fiatalember több mint ötezer követője közül több lány is van, azonnal válaszolt neki egyikük: "Nem vagyok szakállszakértő, de amikor a hajammal ez történik, akkor kiritkítom a végén két-három centimétert." Mások olajat ajánlottak, illetve azt, ne akarja, hogy mindenáron egyenesbe állítani.

Mások azonban nem vették ilyen könnyen a kényeskedő britet, egy fegyveres, bizonyos Israfil Yilmaz megszégyenítő retweettel válaszolt.

article-2697126-1FC12F1600000578-702_634x317

Azaz:

A kínos pillanat, amikor valaki megkérdezi tőlem, hogy lehet-e Szíriában hajkondícionálót vásárolni. [...] Miért van erre egyáltalán szükség egy háborús zóna kellős közepén?

A sunnah szakállnak egyébként külön oldala is van a Facebookon, itt a hasonló problémákkal küzdő, tehát kívülről érkező iszlám fiataloknak igyekeznek segíteni, többek között ilyen illusztrációkkal:

photo_camera )

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.