Az amerikai elhárításnak tudnia kell, hogy ki és honnan lőtt a gépre

Az USA kémműholdjai és egyéb radarjai biztosan elég bizonyítékot gyűjtottek arról, hogy honnan lőtték le a maláj utasszállítót. Ez alapján pedig azt is tudni lehet, hogy ki a felelős a katasztrófáért.

Számos műholdat és kémrepülőt irányítottak a térségre az amerikaiak, ezek hónapok óta folyamatosan figyelik a Kelet-Ukrajnában történteket. Korábban a NATO egészen tiszta fotókat közölt a határ orosz oldaláról, amikor áprilisban több tízezer orosz katonát vezényeltek oda. Egész biztosan, nagyon jól látják a nyugatiak, hogy mi történik arrafelé.

Riki Ellison rakétaügyi szakértő a Los Angeles Times-nak azt mondta, hogy a légvédelmi rakéták által kibocsátott hőt nagyon pontosan mérik az amerikai megfigyelési eszközök, így azt is világosan láthatják, hogy honnan lőtték ki a rakétát, ami felrobbantotta a maláj gépet.

Az adatokat Stuttgartban, az amerikai hadsereg európai főparancsnokságán dolgozzák fel.

Ráadásul a hőmegfigyelésen kívül egy másik amerikai rendszer a világ összes légvédelmének elektronikus impulzusait is figyeli. Ez a rendszer is meg kellett hogy mutassa, hogy honnan lőtték ki rakétát csütörtök este. E rendszerrel még azt is be lehet azonosítani, hogy pontosan milyen fegyverrel lőttek. (L. A. Times)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.