Varg Vikernes fél év felfüggesztettet kapott, nem fellebbezett

2014 július 19., szombat 14:28
44

Az elkényeztetett norvég gyerekből pogány templomgyújtogató szektássá és brutális gyilkossá váló Vikernesről itt írtunk, miután a mára egyszerű militarista rasszista nácivá átalakult férfit és a feleségét tavaly ilyenkor letartóztatták franciaországi otthonukban, tömeggyilkosság szervezéséért. Pár nappal később elengedték őket, mert nem tartották indokoltnak a fogva tartásukat. Erről Vikernes a blogján is mesélt.

Vikernes 2009-ben (Fotó: Rusztem Adagamov / Drugoi / Wikipedia)

Idén július 8-án az ügyben Vikernest a párizsi bíróság a blogján olvasható fajgyűlölő tartalom miatt rasszista gyűlöletkeltésért fél év próbaidőre és 8000 eurós pénzbírságra ítélte. Az ítélethirdetéskor sem ő, sem az ügyvédje nem volt jelen. Fellebbezni péntek éjfélig tudott volna, ezt úgy tűnik, nem tette meg.

Korábban Norvégia liberális börtöneiben 15 évet ült gyilkosságért és templomgyújtogatásért. A norvég államnak máig nem fizette ki a teljes kártérítést. Most Franciaországban él a feleségével és a gyerekeivel. A blogjára továbbra is tolja a törvényellenes ostobaságait.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt