Az oroszok szerint kb az történt az Ukrajna felett lelőtt utasszállítóval, amit Szaniszló Ferenc az EchoTv-n elmondott

Oroszország valószínűleg nem a racionálisan gondolkozó emberek tömegeit akarja meggyőzni róla, hogy az ukrán konfliktusban ők a vétlen, szenvedő fél. Ma egészen elképesztő elméletekkel álltak elő arról, hogy mi történt az MH17-es maláj géppel, aminek lezuhanásakor majdnem 300 ember halt meg.

Önök a híreket olvasva azt hihetik, hogy az orosz barát lázadók egy orosz gyártmányú föld-levegő rakétával lőtték le az utasszállítót, mert azt hitték róla, hogy ukrán katonai szállítógép. De nem ez történt. Az oroszok szerint

  • ők semmilyen fegyvert sem adtak a lázadóknak. Se föld-levegő rakétát, se mást. Soha.
  • Az ő műholdjaik egyáltalán nem mutattak rakétakilövést Donyeck környékén abban az időszakban, amikor a gép lezuhant.
  • Az ukrán hadsereg viszont direkt arra a környékre csoportosított át rakétáit.
  • Az ukrán hadsereg vadászgépe követte az utasszállítót, az lőhette le.
  • Egy amerikai kémműhold repült át Ukrajna felett, amikor a gép lezuhant, és ez aligha lehet véletlen. Benne lehettek az amerikaiak is.

Ezek már egyébként egész erős történetek a csütörtök esti verzióhoz képest, amikor az oroszok azt próbálták előadni, hogy az ukránok lőtték le az utasszállítót, mert azt hitték, hogy az Putyin elnök repülőgépe. Akkor azzal érveltek, hogy a maláj gép és Putyin gépe Varsó közelében (1300 kilométerre onnan, ahol lezuhant) keresztezték egymás útját, és hogy 10 ezer méter magasságban a két gép hasonlít egymásra, ezért tévedtek az ukránok. (BI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.