Szétlopták az Ukrajnában lelőtt gép áldozatait

külföld
2014 július 26., 10:34
comments 295

Egyre több bizonyíték van arra, hogy az Ukrajna felett lelőtt maláj gép áldozatait kirabolták. A gép lezuhanása után a szétszóródott csomagok közül sok került a helyiek kezébe.

Ezúttal egy torezi lány az Instagramon dicsekedett szerzeményével. (Torez a legközelebbi város a katasztrófa helyszínéhez.) Egy szempillaspirált tart a fotón, és azt írta mellé, hogy

"Szempillaspirál Amszterdamból. Egészen pontosan a mezőről. Tudjátok, hogy értem..."

insta mh17

Később azt is odaírta, hogy egy ismerősétől kapta a spirált, aki egy tolvaj egyébként. Még később az egész posztot törölte, de a screenshot addigra végigment az ukrán sajtón.

A katasztrófa után egy holland nő arról számolt be, hogy a gépen meghalt férje bankkártyájáról pénzt próbáltak levenni. Több áldozat telefonját pedig ismeretlenek vették fel az elmúlt napokban. (kyivpost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.