Ukrajna 450 kilométeres árkot ás a Dnyeszter menti Köztársaság határán

2014 július 26., szombat 14:52
84

Az ukrán hatóságok megkezdték egy 450 kilométer hosszú árok ásását a Moldovától egyoldalúan elszakadt, részben oroszok lakta Dnyeszter menti Köztársaság határán.

Mint Volodimir Kacsanoveckij, az ukrán határőrség szóvivője szombati sajtóértekezletén az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint elmondta, a munkálatok célja nehéz járművek és csempészáruk Ukrajnába juttatásának megakadályozása.

Az árok 2-3 méter mély, 3 és fél méter széles. A munka napi 24 órában zajlik, hetente 2 és fél kilométert haladnak vele.

Idén márciusban a Dnyeszter menti Köztársaság hatóságai azzal vádolták Ukrajnát, hogy blokád alá vonta a szakadár köztársaságot. Ennek oka az volt, hogy az ukrán határőrök nem engedtek át több száz Dnyeszter menti lakost, akik orosz útlevéllel akartak bejutni Ukrajnába. Az intézkedést azzal indokolták, hogy nem látják biztosítva ukrajnai tartózkodásuk pénzügyi fedezetét. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt