A maláj gép feketedoboza megerősíti, hogy rakétatámadás érte a repülőt

külföld
2014 július 27., 08:52

A CBSNews szerint a maláj szakértők által vizsgált Ukrajna fölött lelőtt Boeing feketedoboza megerősíti, hogy rakétával szedték le a gépet. Hivatalosan eddig még nem erősítették meg az információt, miszerint a gép törzsébe valóban egy rakétai repeszei fúródtak, amik azonnal hatalmas légnyomás különbséget idézett elő az MH-17-s járat utasterében.

-

Egy európai légi biztonsági szakértő az amerikai csatornának elmondta, hogy utasszállítók ilyen nyomáskülönbséget képtelenek elviselni.

photo_camera AFP PHOTO/ BULENT KILIC

Grobovo falunál, a becsapódás helyszínén még mindig csak egy maroknyi maláj, holland és ausztrál nyomozó vizsgálódik. A roncsok és az áldozatok, a levegőben történt robbanás miatt, hatalmas területen szóródtak szét. Három napig csak a szakadár fegyveresek őrizték a területet, és a gyanú szerint az áldozatokat fosztogatták és a támadás bizonyítékait semmisítették meg.  

A repülőn 298-an utaztak, eddig 227 holttestet szállítottak Hollandiába. A hetvenegy ember maradványairól nem tudni. (CBSNews)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.