Több szak létjogosultságát megvizsgálná az új felsőoktatási államtitkár

oktatás
2014 július 28., 08:39
comments 26

Palkovics László a Napi gazdaságnak adott interjút. Az új felsőoktatási államtitkár egy hete foglalta el a székét, de azt már világosan látja, hogy

a gazdasági szakemberek úgy látják, hogy a mostani rendszer gátja a megfelelő versenyképes szakemberek fejlődésének, az intézmények pedig hosszú idő után közösen lezárnák már a mostani állapotot.

Palkovics szerint olyan diplomára van szükség, amivel valóban lehet érvényesülni,

de ettől még a társadalmi szempontból fontos, ugyanakkor haszon szempontjából kevésbé forintosítható képzésekre ugyanúgy szükség van, mint eddig.

Ezért fontos felülvizsgálni az államtitkár szerint egyes szakok létjogosultságát.

Ez nem egyszemélyi döntések sorozata lesz, hanem komoly beleszólást hagyunk az egyetemeknek a csökkentésről, illetve az alapszakok megszüntetéséről vagy összevonásáról.

A korábban pletykaként felmerülő budapesti szuperegyetemet az államtitkár határozottan cáfolta. (NapiGazdaság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.