A Cigány Párt képviselőjelöltjei szabálytalankodtak a legtöbbet a kampányelszámolásnál

2014 július 29., kedd 8:52
22

598 egyéni jelölt döntött úgy, hogy az országgyűlési kampányra kapott 1 millió forintos támogatást nem adja át a pártjának, hanem megtartja. Így viszont nekik kell elszámolniuk az Államkincstár felé a költéseikkel.

A kincstár szerint viszont ez 196 képviselőjelöltnek nem sikerült megfelelően, tehát az ellenőrizhető jelöltek

harmada bukott el az ellenőrzésen.

A legtöbben a Magyarországi Cigány Pártnál szabálytalankodtak, itt 41 képviselőjelölt beszámolóját nem tudta elfogadni a kincstár. A második 22 hibás elszámolással a Jobbik, majd A Haza Nem Eladó 18-cal. A kormányváltóktól (végül ugye nem váltottak kormányt, de akkor még így hívták őket) 6 jelölt, a Fidesznél pedig 4 hibázott.

A kincstár több típushibáról is beszámolt, sok jelölt adott be olvashatatlan vagy kampányidőszakon kívüli számlákat, de olyan is volt, hogy nem maguk a jelöltek írták alá az elszámolásnál használt dokumentumokat.

A 196 képviselőtől összesen 233 millió forintot fog (de legalábbis: próbál meg) bírságként behajtani a NAV.

Azt viszont, hogy pontosan mire költötték a képviselőjelöltek a 1-1 millió forintos kampánytámogatást, nem adja ki az Államkincstár. Ezekért az adatokért a Trasparency International épp perel. (Blikk)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt