Tisztítószert töltöttek az ásványvizes üvegébe, meghúzta, szétégett a nyelőcsöve

bűnügy
2014 július 29., 07:28
comments 17

A Zala Megyei Főügyészség vádat emelt a molnári vízmű egyik csoportvezetője ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt.

A férfi még március elején néhány munkásával a vízmű becsehelyi telephelyére ment, hogy kijavítsanak egy csőtörést és kitakarítsák a csöveket. A csoportvezető munkásaitól üveget kért, amibe beletöltheti a cső kitisztítására szolgáló maró folyadékot. Ekkor az egyik munkás egy ásványvizes üveget nyújtott át a csoportvezetőnek.

Az üvegben egy másik munkás itala volt, aki fekete filccel rá is írta az üvegre, hogy

„enyém."

A csoportvezető kiöntötte a vizet az üvegből, és háromnegyedéig töltötte savval. Az ügyészség vádirata szerint az üvegre az eredeti szöveg mellé valaki azt is ráírta, hogy „+ét is húzd meg!" Én nem értem a vízműves szlenget, de nem érzem ebben a figyelmeztetést.

Az üveg tulajdonosa sem érezte, ugyanis beleivott felelőtlenül a vízműtelep ajtaja előtt hagyott üvegbe. A vegyszer szétmart a nyelőcsövét és a gyomrát, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A csoportvezető a munkavédelmi szabályokat is megszegte azzal, hogy élelmiszerekhez gyártott tartóba életveszélyes vegyszert öntött. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.