A japán McDonald's tofuból és halból készít McNuggetset

gasztronómia
2014 július 30., 13:41
comments 29

Alighogy csúcsra ért a botrány Kínában, ahol 18 tonna lejárt csirkebőrt adtak el a McDonald's éttermeiben, Japánban lépéseket tettek miatta. A közegészségügyi botrány súlyosan érintette a gyorsétteremlánc húskészletének 20 százalékát.

A cég így kénytelen Tofu Sindzso McNuggetset árulni, ami méretre és formára hasonlít az eredetire, csak csirkefalatok és panír helyett tofuból, darált fehér halból és zöldségekből (hagyma, szójabab, répa) készül, és gyömbéres szósszal tálalják.

ronald mcdonald

Azt állítják, az új fogást már korábban kitalálták, de valószínűleg csak elejét akarják venni egy japán közegészségügyi botránynak.

A McDonald's Japan szóvivője azt mondta, hogy mivel nem hús, puhább a csirkés verziónál, de legalább kalóriaszegényebb is. (Wall Street Journal)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.