Norvég pénzek, a Hagyó Miklóstól vásárolt házban élő Tóbiás József és a szarvasgomba uralta az RTL Híradót

tévé
2014 július 30., 17:36
comments 27

Ahogy mondani szokás, ma sem gurított igazán nagyot az RTL Híradó politikai blokkja, de mindig nagyon jól olvassák az erről szóló cikkeinket, úgyhogy összeszedem, mit láttak volna a tévében, ha van tévéjük és be is kapcsolják.

Kábé ezt:

1. Elbocsátásokat terveznek az energiacégek a rezsicsökkentés miatt

- állítja a legnagyobb gázipari szakszervezet. Idén akár 500 dolgozót is elküldhetnek a rezsicsökkentés miatt. Egyes cégek telephelyeket zárnak be, emiatt a jövőben előfordulhat, hogy egy gázömléshez később érnek ki a zavarelhárítók.

Az RTL megkereste a Tigázt, ahol azt mondták, hogy bizony, para van.

"Kénytelenek idén is tovább optimalizálni a működést és a dolgozói létszámot."

100 embert küldhetnek el.

Az RTL emlékeztet: a kéményseprők és a hulladékgazdálkodók már korábban panaszkodtak. Előbbi arról, hogy 7 megyében leáll a kéményseprés, utóbbi meg arról, hogy megszűnhet a szelektív-hulladékgyűjtés.

Németh Szilárd rezsiisten nem akart az RTL kamerái elé állni.

2. Hülyenyugdíj

Varga Mihály azt mondta, hogy nem lesz változás a nyugdíjrendszerben. Ezt azért kellett mondania, mert a Népesedési Kerekasztal előállt azzal az agymenéssel, hogy a gyerekszám határozza meg a nyugdíjat. Az RTL nem felejtette el azt sem, hogy a KDNP-s Harrach Péter korábban - Varga szavaival ellentétben - azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy szeptemberben már jöhet az új számolási módszer.

3. Nem állítja le a norvég pénzek vizsgálatát a kormány

Egyre több szervezet keresi meg az RTL-t azzal, hogy mennyire fel vannak háborodva, amiért Orbán Viktor Tusnádfürdőn azt mondta, hogy akadálynak tekinti őket. Aztán bemutattak pár szervezetet, elmondták, hogy az ombudsman is arra kérte a kormányt, hogy vegye figyelembe az ügyben a norvég álláspontot. Végül megszólal Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, és közli

nem állítják le a KEHI-vizsgálatot.

4. Tóbiás József lakhatási támogatása

Tóbiás alig több mint egy hete az MSZP elnöke, máris gond van vele: 2009-ben megvette Hagyó Miklós érdi házát, amiben már azelőtt is lakott, csak bérlőként. Az országgyűléstől viszont nyíregyházi címére vesz fel utazási támogatást. Érd 22 kilométerre van Budapesttől, erre a címre nem kapna. A Fidesz követeli, hogy fizesse vissza a pénzt. Az MSZP azt mondja, Tóbiás mindent a jogszabályoknak megfelelően csinált.

5. Nincs egyezség a baloldali főpolgármester-jelöltről

Lényeg a címben.

6. A NAGY SZARVASGOMBA-BLOKK

Ha úgy érzi, nem tud annyit a szarvasgombáról, amennyi elég ahhoz, hogy békésen élje az életét, mindenképp nézze meg az RTL riportját.

Az első részben arról van szó, hogy Fazekas Sándor kapta a nemrég talált, nagyon nagy szarvasgombát. Az eseményről mi itt írtunk. Az RTL riportja ehhez annyit tesz hozzá, hogy tovább mutatja a minisztert a kezében a szarvasgombát tartalmazó fonott kosárral, és messziről ez úgy néz ki, mintha Fazekas egy kosár trágyát tartana. Ja meg benne van az is, hogy a szarvasgombát megtaláló kutya pisilt egyet az átadóünnepség alatt, de feltakarítottak utána.

A második rész magáról a szarvasgombáról is szólt. Nagyon értékes, már XIV. Lajos udvarában is ették, meg ilyenek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.