A felvételi alatt nincs mobilról netezés!

Üzbegisztánban felfüggesztették pénteken a mobilinternet-hálózatot, és blokkolták az SMS- meg MMS-küldést is azért, hogy az egyetemi felvételi vizsgákon elejét vegyék az esetleges csalásoknak. (Mintha nem lennének más módszerek.)

Az ország két legfontosabb mobilszolgáltatója ma közölte, hogy helyi idő szerint délelőtt fél 9 és délután fél 2 között „sürgős karbantartási munkálatokat” végeznek a telekommunikációs hálózaton. Ebben az idősávban – ami pont egybeesik az egyetemi felvételi vizsgák idejével – az előfizetők mobiltelefonnal nem tudnak netezni, és rövid szöveges és képes üzeneteket sem küldhetnek. A korlátozás a telefonhívásokra nem vonatkozik.

Az üzbég média szerint a hatóságok jelentős csalásellenes intézkedéseket léptettek életbe az idei vizsgaidőszakra: a mobilhálózat részleges blokkolása mellett átvizsgálják az iskolákat, „minitelefonok” után kutatva, amiket a diákok a cipőjükben rejtenek el. Néhány taskenti mobiltelefon-szaküzlet ilyen szövegekkel hirdetett:

„Eladtuk az összes minitelefonunkat, használják a fejüket a vizsgák teljesítéséhez!”

A Közép-Ázsiában található volt szovjet tagköztársaság közel 30 milliós lakosságának több mint felének van mobilja. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.