16 ezer orosz turista rekedt külföldön

utazás
2014 augusztus 04., 18:01
comments 31

A Labirintus szombaton jelentette be, hogy csődbe ment, így beszünteti a működését. Akkor 27 ezer olyan utasa volt, akinek nem volt jegye a hazautazáshoz. Értük eddig 40 különjáratot küldtek, de még mindig külföldön van 16 ezer ember.

A Labirintus 3 héten belül a 4. csődbe ment orosz utazási iroda. Négyük összesen 50 ezer orosz turistát hagyott sorsára külföldön. A csődök oka a rubel gyengülése, ami főleg az ukrajnai válságnak tudható be.

A rubel 2013 szeptembere óta 11 százalékot esett. A Roszturizm (az utazási irodák szolgálata) szerint idén a külföldre utazó oroszok 30-50 százalékkal kevesebben lesznek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.