Pár nap alatt dicséretből különös szavakká változott a Heti Válasznál, hogy a Wall Street Journal autoriter államnak nevezte Magyarországot

képzavar
2014 augusztus 04., 11:13
comments 131

A hétvégén robbantotta az utóbbi idők wtf-élményét a valasz.hu, amikor a konzervatív Wall Street Journal Magyarországról szóló cikkének összefoglalóját sikerült ezzel a címmel lehozniuk:

valasz02

A WSJ cikkében többek között amúgy arról van szó, hogyan vált a harcosan antikommunista fiatal Orbán mostanra a szabad piac és a demokrácia ellenségévé, és például azt írják, hogy

Magyarország lassított felvételben történő átalakulása puha autoriter állammá provinciális problémának tűnhet Washington vagy Brüsszel számára Európa perifériáján, de Orbán Viktor csodálattal tekint Vlagyimir Putyinra és hozzá hasonló vágyakat dédelget.

Ebből lett dicséret a Heti Válasz szerint, ami annyira bizarrul hangzott, hogy inkább szerettük volna csak viccnek gondolni az egészet. Valószínűleg mégsem lehetett az, mert mára inkább megváltoztatták a címet:

valasz01

Az url persze azért megmaradt:

valasz03

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.