Az RTL Klub után az internetes tartalomszolgáltatóknak is nekimegy a kormány

(...) Azt tartom, hogy számos területen – így az internetes tartalomszolgáltatások adókötelezettségei kapcsán is – további szabályozási feladataink lesznek, mert az valós probléma, hogy ezek a világcégek nem veszik ki a részüket a hazai közteherviselésből

- nyilatkozta L. Simon László a Napi Gazdaságnak adott nagyinterjújában. A Fidesz médiafelelőse azt is elmondta, hogy a nemrég bejelentett reklámadót nem az RTL Klub megbüntetésére találták ki.

A jogszabály tartalma mögött nincs, és nem is volt olyan kormányzati szándék, amely az említett kereskedelmi csatorna ellen irányulna. A cég egyébként évről évre komoly nyereséget ér el, nem valószínű, hogy néhány milliárd forintos elvonástól egyszeriben padlót fognának

- mondta L. Simon.

Na, erről vajon mit gondol Fareed Zakaria meg Francis Fukuyama?

Arról viszont indulhat a tipverseny, hogy kik az L. Simon által emlegetett internetes tartalomszolgáltató világcégek. Az Index, az Origo vagy akár a 444 internetes tartalomszolgáltató ugyan, de semmiképpen nem világcég. A Google és a Facebook nem tartalomszolgáltató, egyiknek sincs saját tartalma. Akkor marad a BBC, a CNN, a Vice, a Mashable, az Upworthy meg a többi léhűtő, akik csak úgy szolgáltatják a tartalmat bele a világba. Azért arról remélem lesz valahol egy live stream, ahogy a NAV-kommandó lecsap a CNN-re, és öt évre visszamenőleg követeli az áfásszámlákat. Tevékenységi kör be van írva?

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.