Ebbe még beleállnak, de már kész a baloldali mesterterv 2018-ra

POLITIKA
2014 augusztus 05., 09:52
comments 117

kalman2

Magyar Péter közterület-fenntartó lesz a baloldal közös főpolgármester-jelöltje, miután az eredetileg elfogadott jelöltet az utolsó pillanatban megfúrta Horváth Csaba, az MSZP fővárosi politikusa. Horváth Horváth Csabát javasolta, őt azonban információink szerint az Együtt csak akkor fogadta volna el, ha az MSZP cserébe lenyeleti a DK-val, hogy a második kerületben nem az ő emberük, hanem Mután Sándor bérszámfejtő indul.

Az ügyet közelről ismerő források szerint ugyanakkor nem elképzelhetetlen, hogy a tárgyalások hajrájában újabb fordulat áll majd be. Prominens szocialisták szerint Horváth arra készült, hogy bedobja jelöltként Horváth Csabát, az MSZP másik szárnyával alkalmi szövetséget kötő Együtt-DK-frakció viszont ezt azzal fogja leszerelni, hogy azt javasolják,

Nagy Antal nyugalmazott APEH-ellenőrt indítsák Budapest élére.

Mindez állítólag egy eddig szigorúan zárt ajtók mögött zajló tárgyalássorozat eredménye lehet. Az eddig bedobott nevek az elmélet szerint csak arra voltak jók,  hogy elaltassák a közvélemény, illetve a Fidesz figyelmét.

„Antal a tökéletes jelölt. Kompetens, képes megszólítani a bizonytalan szavazókat, és végre nem egy ripacs. Imádni fogják az Egyenes beszédben. A Jókai utcában csak Megyó kettőnek hívjuk”

– utalt arra egy név nélkül nyilatkozó politikus, hogy abban bíznak, Nagy megismétli Medgyessy Péter 2002-es sikerét.

Nagy elindítása először az idei balatonszárszói találkozón merült fel, közvetlenül ebéd után, amikor Horváth Csaba éppen nem volt a közelben, mert a Horváth Csaba esetleges jelöltségéről szóló híreket se nem cáfolta, se nem erősítette meg a helyszínen lévő tudósítóknak.

Információink szerint Farkasházy Tivadar épp egy Szeszélyes évszakok-jelenetet idézett fel, amikor egy meg nem nevezett DK-s politikus a homlokára csapva hangosan felkiáltott:

„Hát persze, az Antal!”

Nagy mellett azon nyomban titkos, úgynevezett zárt levelet írt alá száz meghatározó közéleti személyiség, amit a szárszói postahivatalból sürgönyöztek minden baloldali párt irodájába. Mire Horváth Csaba visszasétált a bográcshoz, az ügy el is volt rendezve, de ő mit sem tudott az egészről.

Más értelmezések szerint a baloldal meghatározó politikusainak egy része csak azért fogadta el a tervet, mert úgy számolnak, Tarlós Istvánt idén úgysem lehet megszorítani.

„Nagyon váratlanul, szinte hirtelen jött nekünk ez a választás, se idő, se pénz nincs már felépíteni egy jó jelöltet”

– mondta egy, DK-ból az utóbbi hónapokban rövid szociáldemokrata kitérő után az MSZP-hez visszatért politikus. Szerinte ebbe a vereségbe most még beleállnak, de csak azért, hogy 2018-ra biztosan fel tudják építeni

Rekettyés József BKV-ellenőrt, aki a hírek szerint vállalná a megmérettetést.

Igaz, erre még Horváth Csabának is rá kell bólintania.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.