Könnyebben kaphatnak menedéket Hollandiában az orosz melegek

külföld
2014 augusztus 06., 12:44
comments 22

Az, hogy Oroszország nem melegparadicsom, a világ érdeklődő közvéleményét talán nem lepi meg. De most a holland igazságügyi minisztérium megrendelésére készült jelentésből az is kiderült, hogy az orosz rendőrség az esetek többségében

szimplán nem foglalkozik a melegek panaszaival.

Épp ezért az igazságügyminiszter, Fred Teeven bejelentette, hogy azoknak az oroszoknak, akik szexuális orientációjuk miatt kérnek menedéket Hollandiában,

ezentúl nem kell bizonyítaniuk, hogy az állam nem képes megvédeni őket.

Azt, hogy tényleg melegek, továbbra is bizonyítaniuk kell - ez konkrétan úgy zajlik, ahogy azt elképzelnék, egy bizottság előtt kell azonos neművel csókolózniuk.

A jelentésből amúgy az is kiderült, hogy az orosz rendőrök a melegek panaszain kívül a különböző etnikai kisebbségek és a közép-ázsiai vendégmunkások panaszaival se törődnek. (Via Nu.nl. A cikket holland-magyar gyakoronokunk, Monty Aal fordította.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.