Egy plusz bójasoron múlt, hogy a férfiak is nyerjenek aranyat

sport
2014 augusztus 10., 08:08
comments 5

Vezeti az éremtáblázatot a magyar csapat a délutáni váltódöntők előtt, öt arany, öt ezüstöt és öt bronzot lapátoltak eddig össze. Két ezüstből könnyen lehetett volna arany, de volt, hogy a későbbi győzteseink temették már magukat a futam közben.

A Dombi Rudolf-Boros Gergely kajakpáros 500 méteren második lett a moszkvai világbajnokságon. Az utolsó métereken, mindössze 16 ezreddel előzte meg őket a szlovák kettős.

„Sajnos már a kétszázas váltóverseny miatt bekerült egy plusz bójasor, és én ezt elnéztem, korábban tettem le a lapátot. Ha nincs ez, akkor most aranyérmünk lenne, de a bosszúság ellenére is nagyon örülünk ennek az eredménynek, látjuk, hogy vannak esélyeink a jövőt illetően” - mondta a Kajak-Kenu Szövetség honlapjának Dombi Rudolf.

A szintén második lett kenu páros ezer méteren a világbajnoki címvédő Vasbányai Henrik és Mike Róbert.

„Mondanám, hogy száz százalékig elégedett vagyok az ötszáz méter után, és tényleg örülök ennek az ezüstéremnek is. Amikor eveztünk fel a rajthoz volt némi reményünk arra, hogy szembe szeles pályánk lesz, de sajnos megfordult, és így a románok kibírták ezt az őrült menetet. Robi 250 méterrel a cél előtt hoppolt, de én még korainak tartottam, nem mertem bevállalni. Lehet, hogy ha rászánom magam, most aranyunk lenne. De a lényeg, hogy nem most, majd Rióban kell nyerni” - magyarázta Vasbányai Henrik.

 

Mind az öt magyar vébéaranyat nők nyerték.

A kajak kettesben fél távnál egy hajóhosszal volt lemaradva a szerb egységtől a Szabó Gabriella-Csipes Tamara páros, de az utolsó 250 méteren elképesztő hajrával nyertek.

„Hosszú volt ez az év, sokat küzdöttünk ezért az eredményért, és ennek a párosnak múltja is van, így nagyon örülök ennek az eredménynek – mondta könnyeivel küzdve Szabó Gabriella. - Kétszáznál eltemettem magunkat, majd valahol százötvennél elindultunk és az utolsó ötven méteren nyertük meg a versenyt. Tizedre két egyforma kétszázötvenet mentünk, az edzőink mindig erről beszéltek nekünk, és ezt most meg is valósítottuk.”

Az utolsó délelőtti döntőben a kajak női kettes sprintben nyert a Kárász Anna, Vad Ninetta kettős. Pedig rosszul rajtoltak.

„Anna iszonyúan berajtolt, én pedig lemaradtam. A rajtunk nagyon rossz volt, de hamar behoztuk őket. Igaz, az elején egy kicsit kételkedtem, hogy ebből mi lesz” - mondta Vad Ninetta.

„Száz méternél nagyon jó volt a hopp, éreztem, hogy elöl vagyunk, csak a végén bizonytalanodtam el egy kicsit, hogy végül is hányadik helyen zártunk. Nagyon boldogok vagyunk, de majd a váltó után tudunk igazán leengedni, addig még koncentrálni kell” - mondta Kárász Anna. A 22 éves Kárász Anna a győztes négyesnek is tagja volt, így már kétszeres világbajnok.

Megvédte világbajnoki címét 500 méteren egyéniben az olimpiai bajnok Kozák Danuta is.

„Nagyon jól elkaptam a rajtot, talán most sikerült a világbajnokságon a legjobban. A verseny előtt nagyon izgultam, alig aludtam az éjszaka, de a pályán végig higgadtnak éreztem magam. Az első száz méteren hallottam az edzőm hangját, kiabált, hogy ne engedjem el Lisa Carringtont. Amikor indítottam éreztem, hogy legalább fél hajót adtam, de végig támadott. Sokat erősödött tavalyhoz képest, nagyot lépett előre, de én még többet, és remélem ez hosszú távon így is marad” - mondta Kozák. 200 méteren már nem rajtolt ilyen jól, a sprintet nyerte Carrington, Kozák csak hatodik lett, de ő is két aranyat nyert, mert tagja volt a győztes négyesnek is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.