Vannak túlélői az iráni repülőgépbalesetnek

baleset
2014 augusztus 10., 11:33
comments 9

Felszállás után egy forgalmas piactól 500 méterre, egy lakónegyedre zuhant a Sepahan Air légitársaság IrAn-140 típusú, két légcsavaros, gázturbinás gépe Teheránban.

photo_camera Fotó: AFP

Szemtanúk szerint a pilóta már a kifutópályán elvesztette uralmát a repülőgép felett, a gép törzse neki is ütődött a betonnak. A repülőgépnek még sikerült felemelkednie, néhány perccel később azonban lezuhant. A hatóságok feltételezése szerint az egyik hajtómű felszállás közben leállt.

photo_camera Fotó: AFP

A gépen 48 utas volt, a nyolcfős személyzet mellet. Kilenc túlélőt találtak a roncsok között, de hárman közül is meghaltak a kórházba szállítás közben.

photo_camera Fotó: AFP

Az IrAn-140-es az ukrán An-140-es repülőgép Iránban gyártott változata, rövid távú belföldi utakra használják - közölte az IRNA állami hírügynökség. 

Iránban gyakran történnek légi balesetek, amelyek az öregedő gépparkra, valamint a rossz minőségű karbantartásra vezethetők vissza. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.