Gyerekekre cserélte le a hóhért az érpataki polgármester

politika
2014 augusztus 13., 22:26

Újra kamera elé állt Érpatak különös elmeállapotban lévő polgármestere, hogy válaszoljon a nagy nemzetközi sikert arató bábuakasztós performansza miatt indított nyomozásra. Tudják, ez az alapmű.

Az a legkevesebb, ha azt mondjuk, hogy legújabb videóján Orosz Mihály Zoltán nem ért egyet azzal, hogy közösség elleni uszítást követett volna el. Azt is mondta, hogy a liberálisok ne merjék szélsőségesnek, nácinak, rasszistának, kirekesztőnek, meg intoleránsnak nevezni, és ha ő csak elmondja a véleményét, akkor is toleránsak legyenek. Amúgy pedig takarodjanak oda, ahonnan jöttek, lehet buzifesztiválozni meg fajtalankodni Izraelben, de a magyarokat itt ne  fertőzzék meg. Ja, és még valami, az izraeliek otthon szépen fejezzék be a palesztinok elleni népirtást.

Orosz nincs igazán nagy formában, nem lehetett könnyű abban a meleg sapkában végigtolni a napot a Kurultájon a bugaci hőségben, belebonyolódik a nem túl bonyolult mondanivalójába, többször ismétel, ráadásul a  jókedélyű, társadalmi munkában bábukat akasztó közfoglalkoztatott hóhér sem volt most vele.

Viszont ott vannak a gyerekek, akik a videón a 4. perctől veszik át a szót,  mint egy nem tökéletesre csiszolt, de azért begyakorolt március 15-i iskolai ünnepségen. Ha látta már Oroszt nyilatkozni, vagy nincs öt perce, akkor ugorjon azonnal oda.

Nem tudom, hogy azért fejeződik-e be kicsit furán a videó, mert a baloldali zászlós fiú majdnem elröhögi magát, vagy kifogytak a mondanivalóból. Ahogy az sem derül ki, hogy volt-e csokiosztogatás a végén.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.