Kirúgták a Pető intézet rektorát

Egészségügy
2014 augusztus 15., 18:42
comments 41

A pénteki Magyar Közlönyből derült ki, hogy a miniszterelnök menesztette a Pető intézet rektorát. A világhírű intézetben mozgássérült gyerekek terápiájával foglalkoznak.

Júliusban döntötte el a parlament, hogy állami fenntartásba veszik az intézetet, ami jelenlegi formájában megszűnik, és főiskolaként szerveződik újjá.

Az átszervezéshez új vezetőt is akar a kormány, hiszen a mostani rektort, Schaffauser Franzot menesztik.

Tavaly ősszel sok botrány volt az intézmény körül. A dolgozók szeptemberben riadóztattak, hogy az állami támogatás csökkenése miatt ellehetetlenült az intézet, és már bérekre sincs pénz. Aztán a dolgozók egy része feljelentette az intézet vezetőit, mert szerintük sikkasztottak.

Az államosítás lehetősége már tavaly ősszel is felmerült.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.